Mijn pas gekochte vogel, papegaai of parkiet is niet tam, wat nu?

In deze video geef ik belangrijke tips, waarmee je alsnog een reeds aangeschafte vogel die achteraf niet tam blijkt te zijn, kunt socialiseren, zodat hij zich thuis gaat voelen bij jou.

Deze video gaat over kromsnavel gedrag na de overdracht. Zeker de moeite waard die ook even te bekijken:
https://youtu.be/7YjgTVV0OME

Meer tips vind je op: http://tammevogels.nl


  10 replies to "Mijn pas gekochte vogel, parkiet of papegaai is niet tam, wat nu?"

  • Flavour Chaser

   Topper bedankt!

  • Zap POWER

   https://www.birdbox.nl/registratie-goud/ Als jij van papegaaien en parkieten houdt!

  • Ella Vonk

   Ik heb twee forpus muspapegaaien ze zitten nu samen in een kooi, ik heb geprobeerd de groene tam te maken maar ze blijft maar bijten, ik wil alleen proberen om de blauwe in een iets kleinere kooi te stoppen zodat ik er beter bij zou kunnen komen en ook meer contact kan leggen met hem.. zou dit kunnen?

  • Anna

   Zaterdag krijg ik een grijze roodstaart papegaai, van 15 jaar oud. Ik hoop dat hij vertrouwd raakt met me. Zijn vorige eigenaar was een man. Ik geef het gewoon de tijd 🙏🏽

  • Ruben Elsen

   Goeie video! Ik ben nu 2 maanden een agapornis roseicollis pop (vermoedelijk). Ik schat de vogel 3 maanden toen ik hem kocht. De training met deze vogel gaat goed buiten dat ze wel graag bijt. Een maand geleden kocht ik een 2de ‘handtamme’ agapornis roseicollis (ook 3 maanden oud). Deze blijkt niet echt tam te zijn. Er van uitgaande dat deze vogel tam was ben ik in het begin misschien wat te assertief geweest naar het beestje toe. Hij heeft nu nog altijd schrik en komt niet op de vinger, bijt of loopt eerder weg. Dit is nu al een maand zo. De 2 vogels zitten sinds het begin in een aparte kooi, de bedoeling is om ze samen te zetten zodra de 2de vogel op mijn vinger springt. Hebt u enig idee of voorstel om dit proces te versnellen. Het is duidelijk dat de 2 samen willen zijn. Alvast bedankt!

  • titus nartey

   ik heb net grasparkieten gehaald maar ik had in de eerste 24 uur mijn hand in de kooi gedaan voor eten en ik zat er die eerste dag 8 uur naast de kooi om ze aan me te laten wennen. is wat ik deed een goed idee

  • wietse torn broers

   ik heb sinds 2 maanden 2 valkparkieten gekocht.en ze staan bij ons in de keuken ze komen bij een klein kwekertje vandaan. en ze zijn niet tam ze zijn bijna een jaar oud.de eerste dag heb ik ze totaal met rust gelaten de tweede dag ben ik van een afstand gaan praten de eerste week gingen heel gestresd rond rennen over de bodem en fladderen vooral als we met ze allen in de keuken waren ik vond het zielig dus ging ik dichtbij zitten en praten achteraf gezien niet zo slim de tweede week ging ik mijn hand in de kooi doen met een lang stuk trosgierst en maakte het elke dag korter totdat ze uit mijn hand kwamen eten en dat ik ze met 1 vinger kon aaien ze gingen toen vaak bijten maar niet erg hard sinds kort doe ik de kooi open en lok ik ze uit de kooi en laat ik ze door de keuken vliegen als ik ze er weer in de kooi wil hou ik een lange stok in de lucht en vliegen ze eropaf en de afgelopen twee dagen vliegen ze naar mijn arm en hoofd ze zijn helemaal gewend aan alle geluiden en schreeuwen niet meer ik heb er zeer veel plezier van maar ze willen niet opstappen op mijn vinger op internet zijn ze allemaal heel snel tam ik doe er nu 2 maanden over doe ik iets verkeerd?

  • Maud Broekman

   Goede uitleg. ik heb een supper lief agapornis💕 het is helemaal me maatje en kan niet zonder me. dat is zo leuk😍

  • Rachida Eddarraz

   maar ik til mij parkiet op maar een is bang maar de anderen niet en ik til die tame maar soms gaat hij op me vinger maar soms bijt hij me

  • Jurgen Meulemeester

   Wij hebben 2 jonge agapornissen gekocht man en vrouw. Nu onze vraag is hoe krijgen we die vrij tam? Zitten wel samen in een kooi. Alvast bedankt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.